Free Shipping Order Above $40

Need a Coupon?

Welcome to Fashion Store

Cart

Your Cart is Empty

Back To Shop

Cart

Your Cart is Empty

Back To Shop

“Misschien slaat hij je niet, maar …”

Maar dit is nog steeds geweld. Wat is emotioneel geweld en waarom willen we er liever over zwijgen.

Toen de schrijver Zahira Kelly sprak over haar ervaring met emotioneel geweld en andere vrouwen uitnodigde om over hem te schrijven met een hashtag #Mabeedoesnthityouu (“Misschien slaat hij je niet, maar …”), wist ze niet wat voor soort lawine hiervoor zou volgen. Het onderwerp raakte een soort zenuw. Veel vrouwen realiseerden zich niet dat ze leven en ervoeren emotioneel geweld, dat in deze tijd erin slaagde om verre van onschadelijke vormen aan te nemen. Dat ze vele jaren in angst leven zonder het iemand te vertellen.

Ja, dit zijn de twee belangrijkste vragen: waarom is het gemakkelijker om hierover op internet te schrijven dan om een ​​gezin of goede vriend te vertellen?

En de tweede vraag – waarom is het moeilijk om hierover te raden?

Emotioneel geweld manifesteert zich in verschillende vormen: van persoonlijke opmerkingen en beledigingen thuis, met kinderen, tot publieke vernedering, jaloezie, verbod en zeg wat je wilt. Als gevolg hiervan schreef een van de meisjes: “Je moet sommigen van jullie voor hem verbergen, zodat hij zich comfortabel voelt”.

Hier zijn een paar echte bekentenissen:

Dus misschien slaat hij je niet, maar ..

“… maar ze zijn al vele weken aan de gang als je je een complete eikel voelt dat je mijn haar hebt afgesneden” zonder toestemming “

“… maar je moet om zijn toestemming voor alles vragen en hij behandelt je als zijn eigendom”.

“… maar hij vergelijkt je met een andere vrouw, bekritiseert je lichaam en vertelt je constant dat je weinig voor hem doet”.

“… maar hij zegt dat je je moet verheugen dat hij dit niet doet”.

“… maar hij laat je geloven dat je niet goed bent voor iemand anders om ooit bij je te zijn”.

https://geilworden.com/inzicht-in-uw-seksuele-responscyclus/

“… maar hij zal je 40 keer bellen als je zijn oproep niet beantwoordt”.

“… maar je moet sommigen van jullie zelf verbergen, zodat hij zich comfortabel voelt”.

“… maar hij vertelt je constant dat je niets zonder hem bent”.

Waarom zijn we tevreden met de kruimels?

Waarom al deze meisjes – waarom geloven we dat we zonder een man niemand zijn?

Omdat heel velen van ons denken: “Ik ben ongelukkig, met deze persoon wonen, maar ik denk niet dat ik zonder hem kan leven. Om de een of andere reden kan ik de kracht in mezelf niet vinden om in het licht van eenzaamheid te kijken. Ik heb een persoon nodig, elke persoon om de schok te verzachten van een botsing met eenzaamheid. En het maakt niet uit wat de prijs “.

Een vrouw probeert te verbeteren, “als goed” te doen, niet op te merken wat verandert in een uitvoerder van de wil van iemand anders

Het probleem is dat een vrouw zichzelf verantwoordelijk vindt voor haar relatie en probeert te “repareren”, “fix”, niet opmerken dat aanvallen en verbale beledigingen haar geleidelijk van vertrouwen in haar eigen waarde ontnemen. Ze probeert te verbeteren, te doen “zo correct”, niet op te merken wat verandert in een uitvoerder van iemand anders wil.

Velen van ons verwachten zoveel van andere mensen en hebben zoveel andere mensen nodig dat ze te klein zijn. We worden afhankelijk van mensen van disfunctioneel. We worden afhankelijk van mensen van wie we niet bijzonder geliefd zijn, waar we niet eens echt van houden.

Soms hebben we mensen zoveel nodig dat we tevreden kunnen zijn met bijna elke persoon. Onze behoefte wordt zo groot dat we tevreden zijn met de kruimels. Onze verwachtingen vallen onder de normale balk, onder wat we van de relaties zouden moeten ontvangen. En dan vallen we in een val, in een doodlopende weg.

Emotioneel geweld heeft een duidelijk en herkenbaar Ontwikkelingsschema:

– De pogingen van de vrouw om te ‘verzachten’, sussen, de zaak oplossen met de wereld, haar pogingen om zich aan te passen en te sussen,

– De fase van de wereld en de welvaart, zijn berouw, belooft dat hij niet meer zal breken.

Ze blijven bij elkaar, de man “werkt op zichzelf”, en dan wordt plotseling alles herhaald. Maar elke keer dat het nit -picking steeds meer wordt. Eén simpele waarheid moet worden begrepen: u zult nooit goed genoeg zijn.

De waarheid is dat emotioneel geweld in een cirkel beweegt, alleen de nit -picking zal binnenkort de vereisten en bedreigingen volgen.

De reden is dat Hun doel is niet om “een relatie beter te maken” zoals we naïef denken. Hun doel is macht en controle, en degene die dit bereikt, streeft naar hen om één eenvoudige reden: omdat hij zichzelf als iets ergers beschouwt dan jij, hieronder, en de score probeert gelijk te maken door vernedering en totale controle.

Emotioneel geweld is moeilijker te identificeren, en het heeft nog een onaangename kant: als je het lange tijd ervaart, is het heel moeilijk voor je om uit deze pijnlijke relaties te komen.

Als je slachtoffer bent geworden, ben je aan je eigen verbonden – laten we een schoppen een schop noemen – de beul.

Hier zijn de tekenen dat u emotioneel geweld ervaart:

Je bent bang om je partner niet te plezieren, om hem niet van streek te maken?

Je bent op zoek naar een excuus voor zijn gedrag, de schuld jezelf?

Je bent vergeetachtig, bang of niet in staat om je te concentreren?

Je hebt interesse of energie verloren voor wat je gewoonlijk deed?

Je bent zelfvertrouwen verloren en bent bang dat je jezelf niet kunt aan?

Hoop niet dat de kikker een prins zal worden!

Uiteindelijk, zoals Melody Bitty in het boek schrijft: “Opslaan of opslaan?”(Eksmo, 2015), we kunnen de overweldigende waarheid voor onszelf ontdekken: in het leven zijn er maar weinig situaties die kunnen worden gecorrigeerd zonder voor jezelf te zorgen en zonder onszelf te geven wat nodig is.

Misbruik niet de vergeving om de op u toegepaste beledigingen te rechtvaardigen. Blijf niet bij degenen die u vernederen. ‘Je hebt gehoord over de vrouw die de kikker kuste? Ze hoopte dat de kikker een prins zou worden. Maar de kikker draaide zich niet om. Maar de vrouw zelf veranderde in een kikker!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cart

Your Cart is Empty

Back To Shop